NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zártkörűen működő Részvénytársaság

Karcagi Parkerdő és Lombkorona sétány

Karcagi Parkerdő és Lombkorona sétány

2005-ben Karcag város és környéke lakosságának régi vágya teljesült, amikor a város környéki, zömében tölgyerdőben kialakításra került a Karcagi Parkerdő.

A NEFAG Zrt. és a Karcagi Önkormányzat közös munkájának eredményeként, a feltárást követően megvalósult egy sétáló, kocogó pálya és a hat állomásos tornapálya mintegy 850 m hosszúsággal.

A bővítésre, a munka folytatására azonban egyre nagyobb igény merült fel, így a már korábban elkészített tervek alapján idén elkezdődhetett a Parkerdő megújítása.

A felújítás eredményeként egy új, 900 m-es futópálya került kialakításra és a város környezetének élővilágát bemutató tanösvény is megvalósult.

A régi tornapálya területe és az új létesítmény összekapcsolódott, így a sportolni vágyók ötféle hosszúságú futópályából választhatják ki maguknak a megfelelő erősségűt. Az újonnan kialakított helyszíneken korszerű, tájba illő információs és irányítótáblákat helyeztek el, megkönnyítve a tájékozódást és biztosítva az új, érdekes ismeretek megszerzését.

A NEFAG Zrt. bízik abban, hogy a város és környékének lakossága, az elmúlt évek tapasztalatai alapján, hamar felfedezi az új létesítményt, a kirándulók, sportolók, túrázók számára egyaránt hasznos kikapcsolódást sportolási, edzési pihenési helyszínt nyújtó erdőt.

Reményei szerint – a korábbi hagyományokhoz hasonlóan – Karcag város és a NEFAG Zrt. felügyelete alatt, valamint közösségi összefogással, odafigyeléssel biztosítható lesz, hogy a beruházás keretében elhelyezett parkerdei berendezések hosszú ideig szolgálhassák minden látogató igényét.

Karcag lombkorona sétány

Információ:

Helye: Karcag Liget út vége

 

Tűzrakóhely használata, tűzgyújtási tilalmi időszak kivételével, szabadon használható.

 

A tűzgyújtással kapcsolatos további információkért kattintson a térképre!

Látogatás rendje:

– A lombkorona sétány és tanösvény egész évben ingyenesen látogatható, az év minden napján (kivéve extrém időjárási viszony, vagy műszaki probléma esetén) napkeltétől – napnyugtáig.

– Parkolási lehetőség a busz(ok) és személyautó(k) részére, időjárásbiztos felületen rendelkezésre áll, ami ingyenes. A befogadóképességet az időjárás befolyásolhatja.

– Mosdó és WC a Sporttelep melletti parkoló oldalában nyitva áll. Ingyenes. Nyitvatartása: 06:00-18:00

– Fedett esőbeálló 6-14 fő számára biztosított.

– A lombkorona sétány környezetében kutyát sétáltatni tilos!

– Kérjük, hogy ne zavarjuk a futóutakat használó sportolókat!

Érdeklődni, valamint rendkívüli eseményt bejelenteni a : +36 20 539 7575 telefon számon lehet.

Egyéb karcagi látnivalók és/vagy a parkerdő látogatásával összefüggő hasznos információk:

Akácliget fürdő

Fürdő étterem

Karcagi Kunlovarda

Karcagi szélmalom

Zádor-híd

Győrffy István Nagykun Múzeum

 

Kellemes időtöltést és felfedezésekben gazdag élményeket kíván a NEFAG Zrt. Szolnoki Erdészete
Tel.: (56) 523-010
Fax: (56) 512-120
E-mail: szolnok@nefag.hu