SZARVASGOMBA FELDOLGOZÓ ÜZEM ÜNNEPÉLYES ÁTADÁSA

SZARVASGOMBA FELDOLGOZÓ ÜZEM ÜNNEPÉLYES ÁTADÁSA

A NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság a szarvasgomba gyűjtés területén végzett, több mint 2 évtizedes munkájának egyik kiemelkedő állomásához érkezett el. A Társaság szolnoki telephelyén létesített szarvasgomba feldolgozó üzemét 2020. augusztus 08. napján Zambó Péter az Agrárminisztérium Erdőkért és Földügyekért felelős államtitkára ünnepélyes keretek között adta át.

Az erdőgazdaság vagyonkezelésében lévő jászsági tölgyesek Magyarország kiemelkedő jelentőségű nyári szarvasgomba gyűjtőhelyei. Az elmúlt évek során fellelt földalatti gomba mennyisége a friss gombával való kereskedelmi tevékenységet irányozta elő. Annak érdekében, hogy a Társaság egy magasabb feldolgozottsággal, ezáltal jelentős hozzáadott értékkel is jelen legyen a piacon, manufaktúra jellegű üzemet létesített.

A feldolgozó üzemre fordított 248 millió forintos beruházás fedezetére az Agrárminisztérium 80 millió forint támogatást biztosított, a fennmaradó forrásigényt a NEFAG Zrt. saját gazdálkodásából teremtette elő. A feldolgozó üzemben 350 m²-en a legkorszerűbb élelmiszertechnológiai berendezések biztosítják a termékek előállítását.

 

Jelenleg 5 db termék gazdagítja az erdőgazdaság kínálatát, melynek bővebb ismertetése a https://szarvasgomba.nefag.hu/ oldalon érhető el. Az erdőgazdaság célja, hogy egyedi és meghatározó szereplője legyen a szarvasgombás termékkínálatnak, mind hazai mind nemzetközi tekintetben, melyben a további termékfejlesztés is nagy hangsúlyt kap.

 

NEFAG Zrt.