„Tisztítsuk meg az Országot” Projekt

„Tisztítsuk meg az Országot” Projekt

Lezárult a Projekt I.üteme

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. útján az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében pályázatot hirdetett. A Projekt 2020. október 1. és 2021. június 30. között zajlott. A pályázaton társaságunk mindösszesen 4.562.165,- Ft támogatási összeget nyert el.

A projekt során társaságunk az eredetileg becsült 170 m3 hulladék helyett 384 m3-t szállíttatott el és adott le ártalmatlanításra, minősített hulladékkezelő szervezetek telephelyére.

A megtisztított, Tápiószecső és Kóka községek között elhelyezkedő erdőterületre vezető legforgalmasabb, a hulladék illegális lerakására leginkább csábító útvonalakat 5 db, lakattal zárható fémsorompóval zártuk le.  Ettől azt várjuk, hogy a kihordott hulladék mennyisége, ha rögtön nem is nullára, de jelentősen csökkenni fog. A projekt várható folytatása során a közeljövőben még több útvonal zárását tervezzük.

Szintén a hulladékok további lerakásának meggátolását hivatott elérni az a kerítés, amelyet a sorompók kiegészítéseként a főút és az erdőtömb közé húztunk fel.

Nagyon bízunk az érintett önkormányzatok, és a most megtisztított terület közelében élők segítségében, hogy közös erővel sikerül lakó- és természeti környezetünket tisztábbá, élhetőbbé tenni.

 

Szolnok, 2021.06.25.

1. helyszín előtte
1. helyszín utána
2. helyszín előtte
2. helyszín utána
3. helyszín előtte
3. helyszín utána
4. helyszín előtte
4. helyszín utána
5. helyszín előtte
5. helyszín utána
6. helyszín előtte
6. helyszín utána