NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zártkörűen működő Részvénytársaság

Karcag – Apavára vadászterület

Karcag – Apavára vadászterület

Az Erdészet Karcag-apavári vadászterülete Budapesttől kb. 170 km-re, Karcag határában, a 4-es számú főút, a Hortobágy-Berettyó és a Karcagot Bucsával összekötő út által határolt 5.010 hektáron található. Sík alföldies jellegű a táj.

A terület jellemző vadállománya a nagyvadak közül az őz, az apróvadak vonatkozásában pedig a mezei nyúl, a fácán, a vizes élőhelyeken a vadréce. A vadászterületen fácán és vadréce intenzív nevelése is folyik. Az évi gyakorisággal végzett fácánnevelés és kibocsátás eredményeként, módunkban áll a terület törzsállományát mintegy 2500 darab nevel egyeddel dúsítani. A megnövelt egyedszám következtében rendkívül színvonalas kereső, valamint hajtóvadászatokat tudunk szervezni az ide érkező vadászvendégek számára. A vadászatok során igény szerint a mezei nyúl vadászatára is tudunk lehetőséget biztosítani.

A sportos, de mégsem megterhelő vadászati formát kedvelő vadászok részére társaság által nevelt vadrécék színvonalas és igényes módon lebonyolított vadászatát tudjuk biztosítani, amelyen a teríték nagysága éves szinten 1500-2000 darab között van.

A vadászható nagyvadak közül állandó jelenléttel csak az őz képviselteti magát. Évenként mintegy 20-25 őzbak, 40-50 suta, valamint gida vadászatát tervezzük és hajtjuk végre. Az elejtett őzbakok között egyaránt megtalálhatók erős trófeatömeggel, valamint érdekes aganccsal rendelkező egyedek is. Vadászatuk a kor valamint agancsminőségen alapuló válogató szelekció alapján történik

A vadászterület speciális élőhelyének köszönhetően, szinte évenkénti rendszerességgel megjelenik „időszakos vendégként” a gímszarvas.

Erdősültség: 12,3 % (kocsányos tölgy, akác, nemes nyár)

Éves teríték

Vadfaj

Teríték (db)

Trófea mérete

Őzbak

24

120-590 g

Suta, gida

48

Fácán

2000-2500

Mezei nyúl

140

Tőkésréce

2000-2500

Elhelyezés

A vendégek elhelyezésére a Karcag-apavári vadászházban van lehetőség. 2 darab kétágyas, 2 darab háromágyas és 3 darab négyágyas, központi fűtésű szobája mindegyikéhez zuhanyzó tartozik, és a szobákbantelevízió is van.

Kirándulási lehetőség

A közelben lévő Hortobágy természeti szépsége, Debrecen városának nevezetességei és a Hajdúszoboszlón található Aquapark nyújtanak a vadászat mellett kikapcsolódási és kirándulási lehetőséget.