NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zártkörűen működő Részvénytársaság

Pusztavacsi Vadászterület

Pusztavacsi Vadászterület

Budapesttől 55 km-re, az M5-ös autópálya keleti oldalán húzódik végig a NEFAG Zrt. kiemelt vadgazdálkodási egysége, a nagyvadas jellegű Pusztavacs-Mikebuda- Csemő-Nagykőrösi vadászterület, amely nagysága meghaladja a 13000 hektárt. A terület magában foglal Pusztavacs község határában egy 500 hektár nagyságú, a dám zárttéri tartására alkalmas vadaskertet, illetve egy 700 hektáros vadaskertet Nagykőrösön, ahol inkább a vaddisznó dominál. A szabad vadászterületünk és vadaskertjeink meghatározó vadfajai a dám, vaddisznó illetve az őz, váltó vadként továbbá előfordul még a gímszarvas.

A vadgazdálkodás gerincét a minőségi gazdálkodásnak köszönhetően a dámszarvas jelenti. Az elmúlt másfél évtizedben, valamint napjainkban is folyó minőségi vadgazdálkodás eredményeként, kiváló minőségű trófeákkal büszkélkedhetünk. A 2010. évben terítékre került 5,11 kg trófeatömegű dám bika felülírta a terület történelmi rekordját. A 2017. évi barcogásban pedig terítékre került az első 215 C.I.C. pontos dámbikánk is, amivel újabb szintet léptünk a dámmal való gazdálkodásban. Az évente hasznosításra kerülő dám bikák közel 45%-a képviselteti magát az éremtáblázatokon, köszönhetően a jól kialakított korosztályszerkezetnek és a szakszerű selejtezésnek.

A vadászterületen lehetőség van még dám tarvad, őzbak, őz tarvad, valamint vaddisznó egyéni és társas vadászatára is. Rendkívül népszerű terelővadászataink napi terítéke 20-50 db között alakulnak 12-14 vadászvendég részvételével.

Erdősültség: 80 % (akác, kocsányos tölgy, nemes és hazai nyárfenyő)

Elhelyezés, szállás lehetőség:
A vendégek számára szállást a Pusztavacsi vadászházban tudunk biztosítani. A vadászházak teljes körű és színvonalas szolgáltatásokkal várják vendégeit. 2014-ben épített Pusztavacsi Vendégház egy modern, minden igényt kielégítő vadászház, a Mikebudai vadászházunk pedig a régi időket idéző egyszerűségével ragadja el elsősorban a nagyobb nyugalomra és csendre vágyó vadászvendégeinket.

Kirándulási lehetőség:
Pusztavacson van az ország geometriai középpontja, amit érdemes megnézni. A közelben található Cegléd városa, amely határában létesített élményfürdő üdítő színfoltja lehet az idelátogató vendégeknek. Vonzó kiránduló hely Kecskemét városa és a pusztai romantikát kedvelőknek Bugac-, valamint Apaj-puszta, de fővárosunk nevezetességei sincsenek messzebb 50 perc autóútnál.

Az egyéni vadászatok keretén belül sikeresek és keresettek a cserkelő, valamint les vadászataink. A les vadászatot kedvelő elszánt és kitartó vadászokat szinte évi gyakorisággal megajándékozza a vadászterület egy-egy kimagasló trófea méretű vadkan elejtésének lehetőségével. A cserkelő vadászataink során lehetősége van a kedves vendégeknek egy kimenetellel akár több vad elejtésére is.

Évenkénti rendszerességgel szervezünk sikeres terelő vadászatokat, amely minden nagyvad vadászat iránt érdeklődő vadász szívét megdobogtatja. A vadászatok szervezése és lebonyolítása minden vadászati mód tekintetében a vadászati hagyományok ápolása mellett, igényes kivitelezés mellett és kulturált körülmények között történik.

Pusztavacsi erdészet 2018.

Éves teríték

Vadfaj teríték (db.) Trófea mérete
Dám bika  140 1,20 – 5,10 kg
Dám tarvad  700
 Őzbak  70 150 – 400 g
 Suta, gida  120
 Vadkan  35 12,00 – 22,00 cm
 Vaddisznó (koca, süldő, malac)  220  –