Víz Világnapi versenyek

Víz Világnapi versenyek

A Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezete, és a NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Háza

A VÍZ VILÁGNAPJA alkalmából

„Vizek és klímaváltozás” témában az alábbi pályázatokat hirdetik meg:

 

KÉPZŐMŰVÉSZETI PÁLYÁZAT

óvodások, általános iskolák alsó és felső tagozatos illetve középiskolás diákok részére.

 

A benyújtandó alkotások témája 2020-ban: „Vizek és klímaváltozás”. Pályázni lehet olyan alkotással, amely témájával, hangulatával, vagy az általa közvetített gondolattal kapcsolódik a kiírt témához és a pályázó saját érzésein, ismeretein alapul.

Vizeink szerepe a klímaváltozásban – a Föld vízkészletének megóvása és körültekintő felhasználása életeket menthet! A víz hatékony felhasználása csökkenti az üvegházhatást! Nincs idő a késlekedésre! Neked is van szereped, itt az idő, tedd meg, amit tudsz!

Olvadó gleccserek, a fél kontinenst felégető ausztrál bozóttüzek, extrém száraz időszak a mérsékelt éghajlati övezetben, eltűnő amazóniai esőerdők – mind a napjainkban zajló klímaváltozás bizonyítékai. A klímaváltozás kritikusnak tartott fordulópontjainak több mint a fele már bekövetkezett!

A klímaváltozás elleni harc egyik legfontosabb eleme a Föld vízkészletének megóvása és hatékony felhasználása.

A Föld lakossága egyre növekszik és ennek velejárója az egyre növekvő vízfogyasztás, ami gyakran jár együtt a környezet és a természeti erőforrások károsításával. A víz a legértékesebb erőforrásunk – felelősségteljesebben kell felhasználnunk, mindemellett nem szabad elfelejteni, a tiszta vízhez minden embernek joga van.

A klímaváltozás lassításában mindenkinek megvan a maga feladata. Ami a legfontosabb: Ne pazarold a vizet! Gondold át, hogyan tudsz a saját életedben, a környezetedben tenni valamit a klímaváltozás ellen. Tedd meg!

A fenti témához kapcsolódó pályamunkáitokat postán küldjék el, melynek min. mérete A/4 -21×29,5 cm- , de ne haladja meg az A/3 – 42x 29,5 cm-t. Egy pályázó maximum 3 pályamunkával vehet részt a pályázaton.

A beküldött pályamunkákon kérjük, tüntessétek fel neveteket, életkorotokat, iskolai osztályt, a felkészítő pedagógus nevét, elérhetőségeteket (postai cím, telefon,), iskolátokat, valamint e-mail elérhetőségeteket is!

A pályamunkákat 2020. március 9-ig lehet beküldeni a NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Ház (Szolnok 5000, Kaán Károly út 71.) vagy KÖTIVIZIG III. sz. irodaház (5000, Szolnok, Boldog Sándor István krt. 4, 6.22. iroda – Rózsa Helga SAJÁT KEZÉBE), rozsa.helga@kotivizig.hu és varine@kotivizig.hu email címre, ahol a legjobb pályamunkákat díjazzák, továbbá a pályamunkák március 19-től kiállításra kerülnek az Aba-Novák Agóra Multifunkciós tér részében. A borítékra kérjük írják rá: Pályázat VÍZ VILÁGNAP.

A pályázatokkal kapcsolatban további információt adnak: Váriné Szöllősi Irén (06-56/501-934), vagy Rózsa Helga (70/198-0134).

Kérjük, hogy a rajzpályázatra való jelentkezés mellé, a rajzokkal együtt kitöltve szíveskedjenek elküldeni a hozzájáruló nyilatkozatot figyelemmel az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, illetve a GDPR Rendelet vonatkozó rendelkezéseire!

Szülői nyilatkozat letölthető innen: Szülői nyilatkozat pdf

Erdei sétával egybekötött vetélkedő, akadályverseny

A Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezete, és a NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Háza 2020. március 18-án 9:00 és 14:30 óra között a Víz Világnapja alkalmából vetélkedőt rendez „Térségünk a Közép- Tisza” címmel, a Szolnok és Szolnok környéki általános iskolák 7-8 osztályos tanulóiból álló 3 fős csapatok részére.

A vetélkedő során az iskolákat képviselő csapatok „akadályverseny” szerű formában, több helyszínen megismerkednek a város és annak életében fontos szerepet betöltő víz sokrétű kapcsolatával, a vizes élőhelyek világával, majd a rendezvény végén a megszerzett információkról záró vetélkedőn adnak számot. A vetélkedőn való részvétel speciális felkészülést nem igényel.

A szerevezők iskolánként egy csapat jelentkezését várják. Jelentkezni ennek az adatlapnak 2020. március 9-ig (hétfő) történő, alábbi címre való visszaküldésével lehet: Jelentkezési lap pdf

Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezete

Cím: KÖTIVIZIG-Vízrajzi Osztály, Rózsa Helga SAJÁT KEZÉBE 5000 Szolnok, Boldog Sándor István krt. 4.

Vagy e-mailben bescannelve: rozsa.helga@kotivizig.hu

A rendezvénnyel kapcsolatos további információ: Váriné Szöllősi Irén (06-56/501-934), illetve Rózsa Helga (06-70/198-0134